11 October 2010

Sumatra Orangutan, Pongo abelii

Sumatra Orangutan, Pongo abelii, Sumatran Orangutan
Niisiis, meie Sumatra reisi peamine eesmärk - näha vabas looduses orangutani. Kuna liik (Sumatra orangutan) on äärmiselt ohustatud, siis selleks on vaid alles jäänud 2 võimalust. Bukit Lawangis on orangutanide rehabilitatsioonikeskus, kus näeb poolmetsikuid isendeid. Ketambe kandis näeb aga looduses sündinud ja üles kasvanud loomi, seega ekstrapingutustele vaatamata valisime viimase.
So, the main goal of our Sumatran trip - to see anorangutan in the wild. As this species (Sumatran orangutan) is critically endangered, there are only 2 options left to see them. In Bukit Lawang there is a rehabilitation centre where you can see semi-wild animals. In Ketambe you can see the orangutans that are truly wild. So inspite of the extra efforts, we chose the latter.
Sumatra Orangutan, Pongo abelii, Sumatran Orangutan
Sumatra orangutanid on veidi väiksemad kui tema Borneo hõimuvelled. Samas on neid maailmasse alles jäänud ka kõvasti vähem. Erisuseks on veel ka see, et Sumatra inimahvide lemmiktoiduks on puuviljad. Viigimarjade nosimisega nad ka meie külaskäigu ajal peamiselt tegelesid.
Sumatran orangutans are a bit smaller than its Borneo's counterparts. Another difference is that they are more frugivorous. Eating figs was also their main activity when we visited them in the jungle.
Sumatra Orangutan, Pongo abelii, Sumatran Orangutan
Jälgida sai neid suhteliselt rahulikult, sest inimesest nad end häirida ei lasknud. Ilmselt mängis siin rolli ka asjaolu, et nad olid kusagil 20-30 meetri kõrgusel puu otsas ning meie paistsime all suhteliselt abitud välja. Aga need siis esimesed pildid meie sealsest saagist, tulevikus tuleb veel. Kuigi peamine oli siiski nende nägemine vabas looduses, pildi tegemine oli antud juhul siiski sekundaarne. Ketambe, Gunung Leuseri Rahvuspark, Indoneesia.
You could observe the orangutans quite easily as they did not care much of our existence. Probably the fact that they were on a tree, 20-30 metres above us, played a role. These were the first photos from our collection, there is more to come. Though the main thing for us was seeing them on the wild, making photos was not as important. Ketambe, Gunung Leuser National Park, Indonesia.

No comments:

Post a Comment