09 October 2010

Presbytis thomasi, Thomas's Leaf-monkey

Thomas's Leaf-monkey, Thomas's Langur, Presbytis thomasi
Püüdsime küll väga, kuid ei saanud paremat pilti. Toomase Leheahv (vaba tõlge eesti keelde) jäi endale kindlaks ja ülevalt pimedast puudevõrast alla ei tulnud. Kuna seda ahvi esineb vaid Sumatra saarel, siis pilti panemata ka ei saanud jätta.
We tried but could not get a better photo. Thomas's Leaf-monkey or Thomas's Langur did not want to come down from a dark treetop. As this monkey is endemic to Sumatran island, it was also impossible not to put the photo on our blog.
Thomas's Leaf-monkey, Thomas's Langur, Presbytis thomasi
Kuigi otseselt väljasuremise ohus see prillidega vahva vunts ei ole, siis illegaalne metsaraie ohustab nende elupaiku. Peamiselt sööb ta seemneid, lehti ja puuvilju. Eripäraks on tema ääretult pikk saba, mis nagu näha isegi pildile pole täielikult ära mahtunud. Ketambe, Gunung Leuseri Rahvuspark, Indoneesia.
Although it is not endangered species, the illegal logging threatens its habitat. It mainly eats seeds, leaves and fruits. As a distinctive feature, it has a very long tail that has not even fitted on our photo. Ketambe, Gunung Leuser National Park, Indonesia.

No comments:

Post a Comment